Slovenská Telefónica sa od 4. júna premenuje na O2 Slovakia

20.05.2014 Celý región

Praha 20. mája (TASR) - Slovenská Telefónica sa od 4.júna premenuje. V súvislosti so zmenou väčšinového vlastníka bola schválená zmena obchodného mena spoločnosti na O2 Slovakia, s.r.o.

Spoločnosť bude aj naďalej vystupovať pod obchodnou značkou O2, na zákazníkov táto zmena teda nemá žiaden vplyv.

O2 spustilo svoju komerčnú prevádzku 2.2.2007. Licenciu získala spoločnosť na základe rozhodnutia výberovej komisie Telekomunikačného úradu SR zo dňa 25.8.2006. Licencia zahŕňa práva na používanie frekvencií GSM 900 MHz, GSM 1800 MHz, UMTS a 28/29 GHz po dobu 20 rokov na účely poskytovania telekomunikačných služieb v SR. Od januára 2014 je O2 súčasťou investičnej skupiny PPF.

Skupina PPF investuje do množstva odvetví od bankovníctva a finančných služieb, cez telekomunikácie, poisťovníctvo, nehnuteľnosti, oblasť energetiky a ťažby nerastov, poľnohospodárstva, maloobchodných služieb až po biotechnológie. Pôsobnosť PPF siaha od strednej a východnej Európy cez Rusko až do Ázie. Skupina vlastnila k 30.6.2013 aktíva vo výške 22,113 miliardy eur.

Telefónica v ČR sa koncom júna zmení na O2 Czech Republic a.s.

Spoločnosť Telefónica, ktorú tento rok ovládla skupina PPF miliardára Petra Kellnera, sa od konca júna premenuje na O2 Czech Republic a.s. Internetový portál iDNES informuje, že zmenu v pondelok (19.5.) schválilo jej valné zhromaždenie.

Hovorca spoločnosti Hany Farghali spresnil, že spoločnosť podá návrh na účinnosť zmeny k 21. 6. 2014 vzhľadom na uskutočnenie potrebných zmien v informačných systémoch. Spoločnosť však bude naďalej vystupovať pod obchodnou značkou O2. Zmena sa vzťahuje na obchodný názov, logo firmy sa nemení. Na valnom zhromaždení sa zúčastnili akcionári s podielom 83,39 % akcií.

Telefónicu v ČR a na Slovensku koncom minulého roka kúpila od Španielov skupina PPF. Transakciu tento rok schválil protimonopolný úrad. Pre Kellnera to bol najväčší obchod v jeho podnikaní. Operátora s piatimi miliónmi zákazníkov získal za takmer 64 miliárd Kč (2,33 miliardy eur).

Skupina PPF zaplatí z vlastných prostriedkov 35,5 miliardy Kč a ďalších 28,1 miliardy získa ako úver prostredníctvom bankovej skupiny Société Générale.
 

Vyberte región